top of page

1kitap 1film 1şiir 1dizi

Güncelleme tarihi: 21 Tem 2020

1Kitap

Şeker Portakalı


Kahramanımız Zeze çok zeki ve hayal gücü çok geniş bir çocuktur.Bir o kadar da yaramazdır.Bu sebeple sık sık ailesinden şiddet görmektedir. Zeze’nin ailesi çok fakirdir.Yani erken yaşta hayatın acı gerçekleri ile karşılaşıp olgunlaşmıştır.Kitapta çoğu zaman yetişkinler gibi konuşuyor.Çevresinde olan biten her şeyi bir ağaca anlatmaya başlar. Diğerleri onunla dalga geçtiği halde o içinden geçen her şeyi anlatmaya devam ediyor.Hüzünlü ama bir o kadar da keyifli bir kitap.İnsanın kalbine dokunuyor gerçekten o masum çocuk kalbini ve hayatın acımasız yüzünü bu kitapta bir arada görebiliyorsunuz okunması gereken bir kitap tavsiye ederim.


1Film

Şşşş Kızlar Bağırmaz

Filmde başta her şey normal bir sahne ile başlıyor iki genç insanın evlenmesi ile fakat düğün günü Şirin Naomi elinde kanlar içinde geliyor ve bir cinayet işliyor.Saygın bir ailede büyümüş genç kıza ailesi avukat tutuyorlar ve karanlık geçmiş ortaya çıkıyor.Film dram dolu ve acıyı iliklerinize kadar hissediyorsunuz.Bir insanı suçlamadan önce onun yaşadıklarına bakmak ve ruhuna dokunmak gerektiğini anlıyoruz.Bir yandan insanın hayatı 10 dakika da bile tersine dönebiliyormuş ve çaresizlik ne üzücü bir duyguymuş.Evet oyuncular da çok iyi oynamışlar İran yapımı bu filmi izlemenizi tavsiye ederim.


1Şiir


Yok Gibi Yaşamak


Boğuk bir bakışın oluyor senin

Bir girdap derinliğinde kayboluyor gibiyim

Yok gibi yaşamak bu kalkıp kurtulmak gibi kalabalıktan

Durma bana türkü söyle anadolu olsun

Susuz dudak gibi çatlak olsun

Karanfil gibi olsun kara çiçek gibi solgun yüzün

Durmadan akıyor kalbim ayaklarına bana

karanlık bakma

Ağlıyorum bir karanlık karayel saçlarına

Çekme ülkemden nar yangını gözlerini

Beni bu kentten kurtar beni yalnız ko git beni

Arıyorum arıyorum o ilk çağ ırmaklarında sedef ellerini

Susmam seni ürkütmesin içimde çağlar var bilmelisin

Katı bir yalnızlık bu bilmelisin

Kaçmam kendimi bulmam ben senden yoksunum iyi

bilmelisin.

Şu yalnızlık çıkmazında önümde niye sen varsın

Niye her şey bir anda kayıyor sen kayıyorsun

Kalbim niçin bu kadar yabancı sen niye yoksun

Bir sam yüklü geceleri içimden atamıyorum

Niye bunları bir anda unutamıyorum

Hadi tut elimden gök gibi ölü kadar yalnızım


Erdem BAYAZIT


1Dizi

Şahsiyet

Emekli bir adliye memuru olan Agâh Beyoğlu, İstanbul’un en kalabalık ve hareketli semti Beyoğlu’nda yalnız ve münzevi bir yaşam sürdürmektedir. Kızı yurtdışında yaşamakta, eşi ise yıllar önce vefat etmiştir.Agâh Bey'inbBey'in tekdüze yaşantısı, kendisine konan Alzheimer Başlangıcı teşhisiyle altüst olur.Hastalığından ötürü er geç bütün anılarını unutacaktır. Bu gerçek karşısında başta bocalasa da Agâh, unutmanın bir fırsat olduğunu fark eder. Yıllardır planladığı ancak sürekli ertelediği bir cinayeti işlemek için bir fırsat olarak düşünür bu durumu.Nasıl olsa işleyeceği bu suçu gelecekte hatırlamayacak, hatırlamayacağı için de vicdan azabı çekmeyecektir.Peki neden bu suçu işlemek ister olaylar arasındaki bağlantı nedir?Soluksuz bir şekilde bitirilebilecek bir dizi tavsiye ederim.

100 görüntüleme1 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

3 Göz 3 Kulak

Yazı: Blog2_Post
bottom of page