top of page

1Kitap 1Film 1Şiir 1Dizi

Merhabalarrr, Ocak 2022'nin sosyal kategorisi önerileri gelsin...

1Kitap

Senin Suçun Değil - Beyhan Budak


Bu kitap yorulmuş olanların artık bir şeyler değişsin diyenlerin kitabı. Hayatın akışına kapılıp gidiyoruz ikili ilişkilerimiz, ailemiz, işimiz derken büyük mücadeleler veriyoruz ve hep iyi yaşam deneyimleri elbette yaşamıyoruz. Doğduğumuz aile, eğitim düzeyimiz, hayattan beklentilerimiz, hislerimiz, mantığımız hepsi bizi biz yapan şeyler ve yıllar ilerledikçe karşılaştığımız olaylara karşı bazı otomatik yanıtlar veriyoruz hayatımızın çoğunu belki bu zihinsel virüslerle mücadele halinde geçiriyoruz. Bu kitabı okuyarak hayat yolunda daha deneyimli ilerleyebilirsin ve kendini sevmeyi öğrenebilirsin diyorum mutlaka oku.


1Film

Kefernahum


Bu film için peçetelerinizi hazırlayın. Beyrut sokaklarında zor şartlarda yaşayan 12 yaşında bir çocuğun hikayesi. Aslında fark edilmeyen yaşamların varlığını bu film sinema dünyasına taşımış. Hisleri kalbine sığmayan devamlı mücadele edenlerin hikayesi. Toplumlardaki sefaleti gözler önüne seren, anne baba olmanın sorumluluğunun fark edilmesi gerektiğini anlatan bir dram filmi de diyebilirim. Bence izleyin izlettirin ki daha hassas bakan gözlerimiz olsun şu yaşama karşı.


1Şiir

Tenha - Hilmi Yavuz



her şiir boydan boya bir ıssızlıktır artık dizelerse giderek daha tenha acının düzyazısı olmaya hazır mi sözlerin kişi? aşklar! onları yazan yasasın sarışı

ne atlas kağıtlarda yaz ne güz okunur ağaçlar güya sen sussan da susmasan da bir tutup tutuştuğun hayale ağırdan iri güller ve lale düşer düştüğün melale ve hüznü yeniden okumak için bir kitap olur dünya ve her şiir boydan boya bir ıssızlıktır artık dizelerse giderek daha tenha

1Dizi

Anne Wıth An E - Netflix


Netflix içeriği olan bu dizi 3 sezon ve her bölüm 45 dakika civarında. Yetim bir kızın yaşam öyküsü... Yetimhanede yaşadığı zor günlere karşı hayal gücü ile mücadele etmiş. Kitap okuyup hikayeler yazmış bir kız. Değer görmemiş bir yaşamın evlat edilmesi ve yeni yaşam alanında yaşadığı hayat deneyimleri var bu dizide. Bir kız çocuğun genç kız olma süreci, siyah-beyaz ırk çatışmaları, özgürce okumak ve kendi olmak isteyen kızların mücadelesi, eğitim sistemine eleştiriler, ön yargının yıkılışının hikayesi. Çok severek izlediğim bir dizi oldu. Eğer inanırsak ve mücadele edersek neden olmasın bu hayat senin ve sen değerlisin.



Bu ay bence güzel bir öneri ayı oldu okuyup izleyenlerin yorumlarını bekliyorum :)





194 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

3 Göz 3 Kulak

Yazı: Blog2_Post
bottom of page