top of page

Hemşirelikte Atama Dönemi Tercihler

Merhaaabalarrrr, özlediniz beni bence işte geldim, oturdum klavye başına:)

Bir yılı aşan bir süre sonra atama haberi aldık ve şimdi tercih döneminde birçok meslektaşımız. Bana da en çok sorulan konu arasında tercih dönemi neye dikkat edelim konusu var. Hadi gelin başlık başlık kendi deneyimlerimden bahsedeyim umarım sizler için de faydalı olur :)

-Tercihlerde ilk konu il tercihi oluyor,

Bu konu ikiye ayrılıp aile yanı veya yakını ya da uzak farklı bir il. Düşünmenizi istediğim nokta şu eğer bulunduğunuz yer küçük ve gelişmemiş bir il ise ve sizde kendinizi geliştirmek arzusu yoğunsa bu koşulda aile yanı olsun durumundan uzaklaşıp bambaşka bir ile gidin. Ama yok benim için mesleki gelişim çok fark etmez çalışayım bitsin diyorsanız aile yanı veya yakın çevreye sıralamanız yetiyorsa yazabilirsiniz. Ama benim genel fikrim büyük illerin yazılması çünkü sadece mesleki gelişim noktasında değil aynı zamanda sosyal aktiviteler noktasında da büyükşehirlerin imkanı daha fazla oluyor.

-Büyükşehirde yaşam kurmak,

Büyükşehirlerde kira fiyatları, gıda masrafı, ev eşyası, sosyal hayata harcanan para daha çok olabiliyor. Aslında her ilin kendince avantaj ve dezevantajı var diyebiliriz. Şu süreçte hemşirelik maaşıyla yaşam kurmak zorken büyükşehirde bu daha da zor olabilir. Özellikle hastane yakını veya aynı semtlerdeki kira fiyatlarını sahibinden de taratabilirsiniz. Onun dışında çoğumuz internet alışverişi ile indirim takibindeyiz söz konusu internet olunca her mekan eşitleniyor. (İl tercihi noktasında bence o ilde bulunan kişilere ulaşmak mantıklı ben olabildiğince bunu yapmaya çalışmıştım. Youtube üzerinden illerin tanıtım videolarını izlemiştim. Böylelikle genel bir fikriniz oluyor.)

-Hastaneler arası farklar,

Eğitim Araştırma Hastanesi ,Şehir Hastanesi, Devlet Hastanesi bu üç grupta da çalışma saatleriniz, mesleki haklarınız aynıdır. Şehir hastanelerinin yatak sayısı diğer iki gruba göre en fazla olanıdır. Eğitim Araştırma ve Şehir hastanesi yoğundur Devlet Hastaneleri ikisine göre daha az yoğundur. Maaş mevzusuna girmeyi sevmiyorum nerenin döner sermayesi var nerenin yok falan bunlar benlik konular değil merak edenler İnstagram da pek çok hesap mevcut atama sayfalarını takip edebilirler.

-Tercih yaparken sıralamayı neye göre yapılır,

30 tane tercih hakkınız mevcut bunu ben ortalama 3'e bölmüştüm. İlk 10 tercihinize gitmek istediğiniz illeri ve hastaneleri yazın örneğin Bursa. Bu ilde yazacağınız 3 hastane var ilkine devlet sonra eğitim araştırma en son şehir hastanesi gibi. Yani ilk 10 daki iller ve hastaneleri de kendi içinde sıralayın. İkinci 10 artık gelme ihtimali daha fazla olan ve istediğiniz yerler olsun. Üçüncü 10 ise gelmesi kesin olan bir şekilde gidebileceğinizi düşündüğünüz atanması yüksek olan iller olsun.

-Süreçte Telegram gruplarına girmek mantıklı mı

Bence mantıksız ben birçok ilin veya bölgenin grubuna girmiştim insanlar çok manipülatif.

Kasıtlı olarak algı yapıp insanları kendi istedikleri ilden uzaklaştırıyorlar sırf kendileri atansınlar diye bunlara girmenize gerek yok hiiçç tavsiye etmem.

-Atanmayayım ne olur kendi bulunduğum yerdeki eğitim araştırmaya veya özele gitsem,

Bunu tavsiye etmiyorum özlük hakları noktasında atanmak daha mantıklı aynısı yüksek düşünüp atanma fikri olmayanlar içinde geçerli önce atanmak daha önemli.

-Ankara'da çalışan bir hemşire olarak bana Ankara tercih edilebilir mi diye de çok soru geldi Ankara bilindiği üzere bir memur şehri. Soğukları ile meşhurdur. Kültürel aktivite açısından pek çok sanatçının konserleri olur, gezi firmaları olur, opera ve tiyatro açısından zengindir bir çok cafe ve gençlerin takılabileceği yerleri mevcuttur. Ulaşım metrolar, otobüsler ve dolmuşlar ile hızlı şekilde işler bir İstanbul kadar trafiği yok en azından diyebilirim. Ankara'daki Şehir Hastane'si mevcuttur diğer tercihe açılan yerler de yine yeni açılacak olan şehir hastanesine taşınacaktır yani buraya gelen kişiler eninde sonunda Şehir Hastanesi'nde çalışacaklarını bilsinler isterim. Ankara birçok ilden sevk alır ve hasta profili yoğun ve fazladır kendini geliştirmek isteyenler Ankara'yı düşünebilir.

Bugün tercihler son süre bitmeden gelen son bilgilendirme olsun.

Aklıma gelen söylemek istediğim noktalar bunlardı daha detaylı sorularınız varsa yorum yazın, siteden mesaj gönderin veya mail atın.

Sağlıkla kalın...










5.498 görüntüleme1 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page